μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε άθεο κράτος

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

«Κλειστή πόρτα» από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας βρήκε ομάδα Ρώσων αθέων η οποία έκανε διάβημα με αίτημα την απαλοιφή της αναφοράς στο Θεό από τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax (10/11/2005), το διάβημα προξένησε ευρύ δημόσιο διάλογο και αντιγνωμίες, καθώς βρήκε πρόσφορο έδαφος τόσο μεταξύ εκείνων που φέρονται δυσαρεστημένοι από την αναβίωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρωσία, όσο και μεταξύ εκείνων που επηρεάζονται από την «απολυταρχία της εκκοσμίκευσης» των δυτικοευρωπαϊκών κρατών.

Τα έντονα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική κοινωνία σήμερα (ναρκωτικά, αλκοολισμός, δημογραφική κρίση, νέο – ειδωλολατρία) συμβάλουν, δυστυχώς, στην καλλιέργεια της αθεΐας.

Στη συγκεκριμένη αναφορά του πρακτορείου εξαίρεται ο ρόλος της Ορθοδοξίας και της Ρωσικής Εκκλησίας ως απαραίτητων συστατικών συνοχής και ενότητας του κράτους και ως αντίδοτων στις διασπαστικές δυνάμεις του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Πηγή: ΠΡΟΝΑΟΣ

1 Commento

Archiviato in Uncategorized

Una risposta a “μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε άθεο κράτος

 1. «Στη συγκεκριμένη αναφορά του πρακτορείου εξαίρεται ο ρόλος της Ορθοδοξίας και της Ρωσικής Εκκλησίας ως απαραίτητων συστατικών συνοχής και ενότητας του κράτους και ως αντίδοτων στις διασπαστικές δυνάμεις του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.»

  Πριν από 30-40 χρόνια θα έλεγε κανείς:

  Στη συγκεκριμένη αναφορά του πρακτορείου εξαίρεται ο ρόλος του ΚΚΣΕ ως απαραίτητου συστατικού συνοχής και ενότητας του κράτους και ως αντίδοτων στις διασπαστικές δυνάμεις του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

  «Τα έντονα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική κοινωνία σήμερα (ναρκωτικά, αλκοολισμός, δημογραφική κρίση, νέο – ειδωλολατρία) συμβάλουν, δυστυχώς, στην καλλιέργεια της αθεΐας.»

  Δηλαδή τα προβλήματα προϋπάρχουν της αθεϊας. Ναι αλλά σε ποια κοινωνία γεννιούνται αυτά τα προβλήματα; Στην κοινωνία όπου «εξαίρεται ο ρόλος της Ορθοδοξίας και της Ρωσικής Εκκλησίας ως απαραίτητων συστατικών συνοχής και ενότητας του κράτους και ως αντίδοτων στις διασπαστικές δυνάμεις του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.»
  Άρα να ποια είναι η αιτία για τα κοινωνικά προβλήματα. Η Ορθοδοξία και η ρώσικη εκκλησία.

  Νομίζω ότι ο συγγραφέας του κειμενου τα μπερδεψε αυτή τη φορά ο καημένος. Έπρεπε να πει «Η καλλιέργεια της αθεΐας ποκαλεί τα έντονα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική κοινωνία σήμερα (ναρκωτικά, αλκοολισμός, δημογραφική κρίση, νέο – ειδωλολατρία)».
  Ένας σωστός χριστιανός πρέπει να τα προσέχει αυτά.
  Να μια λύση λοιπόν από έναν άθεο/αθεϊστή.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...